USTVARJALCI

Glasbeniki, vizualci, člani kulturno-kreativnega sektorja

IZDANI MEDIJI

Izdani mediji na voljo za ogled ali poslušanje.

MOONLIGHT SKY

Kot mešanica jazza in rocka se predstavlja glasbena skupina s svojo fusion glasbo na 5 CD ploščah. 

QUATRO POR TANGO

Astorju Piazzolli v spomin na 100. obletnico glasbena zasedba Quatro por Tango z bandoneonom, violino, klavirjem in basom uprizarja tango ritme.

JAN SEVER | CHOPIN

Nov CD Sever predstavlja z igranjem klasičnega genija Chopina in njegovih etudah, nokturnih, sonati in baladi.

Vzemi si minutko. Postani član tudi ti. 

PONUDNIKI STORITEV

Strokovnjaki na področju kulturnega in kreativnega sektorja

ODDBEAT

Tonski mojster in snemalec zvoka, uredi edit, master in produkcijo za vašo naslednjo CD ploščo.

E-CREATE

Za grafično in spletno oblikovanje vaše CD plošče ali spletne strani poskrbimo pri

E-CREATE, vizualne komunikacije.

VI?

Predstavite svoje storitve tudi vi in se pridružite članom K.U.D. 13.

Postanimo povezani!

VIZUALKE in VIZUALCI

• PREDSTAVI SVOJA DELA. Kje? Poveži se z nami in pomagali ti bomo stopiti v stik s ključnimi akterji na področju umetnosti.

• IŠČEŠ GALERIJO? Postani član in pridobi kontakte ali prepusti nam, da v tvojem imenu organiziramo razstavo tvojih del.

• SODELOVANJA: Se želiš povezati z drugimi umetniki in sodelovati? Pomagali ti bomo s povezovanjem in z realizacijo projekta.

ČLANI KULTURNO–KREATIVNEGA SEKTORJA


Spodaj najdete preverjene glasbenike in naše zveste člane.

(Kmalu bodo na voljo področja umetnikov kulturno–kreativnega sektorja.)

ŽIGA BRANK, violinist

Žiga Brank je violinist in profesor violine na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Od leta 2015 je tudi profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Pred tem je opravljal funkcijo koncertnega mojstra Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor in bil član Slovenske filharmonije, občasno pa je nastopal s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Zagrebškimi solisti. 


Tvoje ime

Predstavi na kratko kdo si in objavili bomo tvojo vizitko.  Gostitelji te bodo tako lažje našli, spoznali tebe in tvojo dejavnost, te povabili k sodelovanju … Te zanima? Piši nam. Ne pozabi na sliko. 

KIKI KLIMT, slikarka

Slikarka, ilustratorka, oblikovalka, predavateljica. Kiki Klimt je raziskovalka življenja. Da bi razumela svet, se je ukvarjala in raziskovala na raznih področjih – od mitologije, starodavnih duhovnih spisov, sodobne fizike in kemije do kozmologije, matematike, zgodovine in filozofije.

Leta 1997 je diplomirala iz slikarstva, magistrirala iz kiparstva in leta 2009 doktorirala iz umetnosti. Bila je gostujoča profesorica na univerzah v Istanbulu, Sofiji in Lizboni. Danes je prodekanja na Visoki šoli za risanje in slikanje Arthouse v Ljubljani. Njena dela so bila predstavljena v galerijah v New Yorku, Berlinu, Zagrebu, Ljubljani itd.

Eksperimentirala je s konceptualno umetnostjo, fotografijo, performansom, z instalacijo, ilustracijo in oblikovanjem. Zadnjih devet let se vrača k slikarski tradiciji in razvija svojevrsten način slikanja, ki temelji na starodavnih spoznanjih, sodobni znanosti ter lastnem študiju in izkušnjah. “Slikanje s svetlobo” združuje fizični, čustveni in racionalni vidik slikanja.
JELKA FLIS, slikarka

Jelka Flis se je rodila 22. 7. 1959 v Celju. Leta 1983 je diplomirala na oddelku za slikarstvo pod mentorstvom prof. Kiarja Meška na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1985 končala tudi slikarsko specialko pri prof. Andreju Jemcu. Je štipendistka sklada Moše Pijada. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Leta 2019 je izdala v sklopu Centra sodobnih umetnosti Celje katalog, v katerem je predstavila svoje življensko delo. 

Kustosinja v uvodnv besedi zapiše: “Pričujoči katalog je doslej najizčrpnejša predstavitev slikarstva Jelke Flis, njenega dosedanjega opusa, ki ga poleg likovne virtuoznosti odlikuje vztrajno, kontinuirano razvijanje izbranega likovnega koncepta.Začenja se s pregledom del, ki bistveno zaznamujejo njeno slikarsko prakso od leta 1994 do danes, ter končuje s fotografijami postavitve njene razstave Geometrija bivanja v prostorih Galerije sodobne umetnosti. Razlog za koncipiranje kataloga v dva sklopa —, ki je bil tudi osnova za koncipiranje same razstave —, je predvsem v načinu glavnine njenega ustvarjanja, ki ga je razvila sredi devetdesetih let, z njim nadaljevala v naslednjih dveh desetletjih, v nekaterih vidikih pa ohranila tudi v slikah iz zadnjih let. …”

ŽIGA KOŽAR, bobnar

Žiga je imel prve stike z glasbo že kot učenec Glasbene šole v Kamniku, v mladih letih pa je tudi sodeloval z Mestno godbo Kamnik. Tako se je začela njegova glasbena pot, ki se je kasneje prelevila v kariero.

Po opravljeni licenci za mentorja Modern Music School je začel poučevati. Sprva ga je bilo moč zaslediti v GIS Muzika Vivi, kasneje pa tudi v Glasbeni šoli Kamnik, v glasbeni šoli B.A.S.E. in Rock Akademiji, kjer še vedno poučuje.

Nastopal je z raznolikimi zasedbami, tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Sodeloval je z veliko znanimi imeni, kot so Big band RTV Slovenije, Simfonični orkester RTV, Peter Erskine, Janez Bončina Benč in drugi. Danes velja za enega najbolj iskanih bobnarjev Slovenije.


MIHA PETRIC, kitarist

Je kitarist, skladatelj in pedagog iz Ljubljane. Že odkar pomni, se na več ravneh ukvarja z glasbo. Svoj ustvarjalni pečat pušča v jazz-fusion skupini Moonlight sky, s katero so izdali štiri albume. Njihova glasba je bila predvajana na radijskih postajah v Ameriki, Kanadi, Braziliji, Rusiji in v Evropi, v Braziliji so bili izbrani za najboljšo progresivno skupino. Sodeluje še v zasedbi Vasko Atanasovski & The Uncles from The Dark, klasičnem duetu z mag. Ravijem Shrestho, etno zasedbi z makedonsko pevko Marto Kostursko, triu Petric Zuber Kožar ter s skupino Hamlet Express. Leta 2019 je imel evropsko turnejo z najvidnejšo gansko pevko Wiyaalo.

Nastopal je na številnih festivalih, klasičnih odrih, klubih in na protokolarnih dogodkih. Leta 2017 je prejel prestižno nagrado za najboljšo filmsko glasbo na mednarodnem festivalu Fimucité. V letu 2020 je komponiral glasbo za video kampanijo o Soči, s katero smo z marketinško agencijo Nea Culpa prejeli v Berlinu zlato priznanje The Golden City Gate – Turism Multimedia Awards.

Dejaven je pri številnih gledaliških in filmskih projektih, bodisi kot avtor glasbe ali inštrumentalist. Glasbo za gledališke predstave je komponiral v nacionalnih teatrih v Sloveniji, na Hrvaškem, Madžarskem, v Italiji, Romuniji ter Litvi.

Sodeloval je z Jašo Kocelijem, Janezom Pipanom, Jernejem Kobalom, Barbaro Hieng Samobor, Markom Čehom, Vitom Tauferjem, Markom Manojlovićem, Juretom Breceljnikom, Borisom Bezičem, Stanislavom Mošo, Barbaro Zemljič, Gregorjem Šubicem, Alešem Žemljo, Majo Gal Štromar, Samom Strelcem …

GAŠPER SELKO, instrumentalist

Gašper je instrumentalist in producent, ki je začel svojo glasbeno pot na glasbeni šoli v Kamniku. Znanje je kasneje dopolnjeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ter zaključil šolanje pri prof. Tiborju Kerekešu. Žanrska pestrost, svoboda in ustvarjalnost ga je že v času študija pripeljala do najrazličnejših sodelovanj, projektov in skupin. Svojega mesta ni našel le v enem žanru, temveč je začel raziskovati svojevrstni glasbeni izraz v jazzu, etnu, elektronski glasbi, pa vse do metala, hip hopa ter navsezadnje do sodobnih intermedijskih zvrsti. Je član večih zasedb (Leni Kravac, mednarodne zasedbe ”MUSCAH, Borzak), sodeluje pa z mnogimi priznanimi umetniki in skupinami, kot so Noctiferia, Murat in Jose, Shadow Universe, Bowrain, Igor Leonardi, Boris Cavazza, Denis Beganovič, Urška Centa, JaMirko in drugimi. Je tudi ustanovitelj projekta X.U.L, s katerim zbližuje zvočna obzorja med sodobno klasično glasbo in improvizirano elektroniko.

Tvoje ime

Predstavi na kratko kdo si in objavili bomo tvojo vizitko.  Gostitelji te bodo tako lažje našli, spoznali tebe in tvojo dejavnost, te povabili k sodelovanju … Te zanima? Piši nam. Ne pozabi na sliko. 

BRANE SEVER, slikar

BRANE SEVER je akademski slikar, rojen 6. maja 1958 v Ljubljani (Slovenija/Jugoslavija). Leta 1985 je diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri Gustavu Gnamušu.

Danes je Brane Sever priznani član Zveze likovnih društev Slovenije. Njegova dela so bila razstavljena na več kot 20 samostojnih razstavah in več kot 60 skupinskih razstavah v Evropi, ZDA in Kanadi.

Njegova dela so bila večkrat nagrajena, tako z domačimi, kot tudi z mednarodnimi nagradami in jih je mogoče najti v zasebnih in javnih zbirkah ter v galerijah moderne in sodobne umetnosti po vsem svetu.

NAGRADE IN PRIZNANJA

1982 XVII. MEDNARODNI EXTEMPORA PIRAN, SLOVENIJA | 1983 9. EXTEMPORA DI SERVOLE, ITALIJA | 1985 XX. MEDNARODNI EXTEMPORA PIRAN,

SLOVENIJA | 1985 MEDNARODNI EXTEMPORA OPATIJA, HRVAŠKA | 1986 XX. MEDNARODNA RAZSTAVA ORIGINALNIH RISB RIJEKA, HRVAŠKA | 1986

XXI. MEDNARODNI EXTEMPORA PIRAN, SLOVENIJA | 1986 MEDNARODNI EXTEMPORA OPATIJA, HRVAŠKA | 1987 14. BIENALE MLADIH SLIKARJEV

REKA, HRVAŠKA | 1988 XI. MEDNARODNA RAZSTAVA ORIGINALNIH RISB REKA, HRVAŠKA

MANJA SLAK, violinistka

Manja Slak je priznana slovenska violinistka, nagrajena na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Učila se je na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu, začela igrati pri šestih letih in hitro izstopala. Sodelovala je na številnih tekmovanjih, med njimi osvojila 1. nagrado na 14. mednarodnem tekmovanju v Udinah leta 2010 in 1. nagrado na tekmovanju »Ars nova« v Trstu.

Leta 2014 je na mednarodnem tekmovanju Culturale Musicale Euritmia prejela prvo nagrado in posebno nagrado za briljantno in ekspresivno izvedbo skladbe. Njeno glasbeno pot je zaznamovalo tudi sodelovanje v Klavirskem triu Sensibile, prejemniku številnih prvih nagrad in priznanj za doseženih 100 točk.

Manja redno nastopa kot solistka z različnimi orkestri, sodelovala je z vrhunskimi glasbeniki. Igrala je dela kot “Schindlerjev seznam,” “Jesenski” koncert Vivaldija in mnoga druga. V letih 2021 in 2022 je bila ambasadorka fundacije Benedetti, ki jo vodi priznana solistka Nicola Benedetti. Sodeluje tudi z različnimi priznanimi orkestri po Evropi, med njimi EUYO in GMJO in je od leta 2021 substitutka pri Wiener Symphoniker.

Študirala je na prestižnih glasbenih šolah, končala je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Poučevala je tudi na glasbenih šolah v Novem mestu in Trebnjem. Leta 2023 je uspešno opravila avdicijo za Berlinsko operno akademijo in Orkester Slovenske filharmonije.

Manja se redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih in je bila štipendistka Mestne občine Novo mesto in Ministrstva za kulturo RS.

JURE KOLŠEK, audio inženir

Jure Kolšek, audio inženir z več kot 10-letnimi izkušnjami na področju koncertnega zvoka.

Leta 2017 je diplomiral na SAE institute, od takrat naprej pa se je usmeril v oblikovanje zvoka skupinam ter postavljanje večjih sistemov ozvočenja. Sodeloval je z večjimi Slovenskimi in svetovnimi bandi kot so: Decapitated, Zakk Wylde, New Jersey Bon Jovi tribute band, Zucchero tribute in drugi.

Kot monitorski tonski tehnik sodeluje na Tolminskih festivalih od leta 2016.

S svojim delom pridobiva izkušnje s približno 100 koncerti, ter prireditvami letno.

Več na https://www.facebook.com/jure.kolsek1

PETRA KOPRIVEC, pianistka

Petra Koprivec je koncertna pianistka in skladateljica, ki je začela igrati klavir pri treh letih. Predstavlja se kot solo pianistka, komorna glasbenica, profesorica klavirja in solistka z uveljavljenimi simfoničnimi orkestri, kot sta Simfonični orkester RTV Slovenija in Donavski simfonični orkester iz Budimpešte.

Več na https://www.petrakoprivec.com

JAVOR VOGELNIK ŠKERLJ, glasbenik

Javor Škerlj Vogelnik je kitarist, voklaist in tolkalist, ki nastopa pod imenom Pan. Zadnji album, ki ga je izdal sliši na ime Bohinjske himne in je posvečen pravljičnim navdihom Bohinjske in Slovenske narave.

Koncerti in glasbena popotovanja, ki jih prireja so torej posvečeni meditativnemu (statičnemu in/ali gibalnemu/plesnemu) stiku s tovrstnimi svetovi in navdihi. Instrumenti, ki jih uporablja med nastopanjem so: kitara, vokali, ropotulje, šamanski bobni…

Na nastopih ga večkrat spremlja tolkalist Žiga Miklavc (djemba, šamanski boben) violine.


JAŠA KOCELI, režiser

Jaša Koceli je gledališki režiser v Ljubljani. Znan je po svojem inovativnem ustvarjalnem jeziku in interdisciplinarnem pristopu v gledališču. Koceli povezuje uprizoritvene umetnosti z močnim vizualnim izrazom v prostoru in kostumografiji, luči in projekciji. Skupaj s svojo umetniško ekipo Koceli ne neha izzivati ​​konvencionalnih gledaliških form in jih bogatiti z glasom nove generacije. Končal je gledališko režijo in študij sociologije na Univerzi v Ljubljani.

Režiral je nemalo profesionalnih predstav v več različnih gledališčih v Sloveniji, Litvi, Madžarski in Romuniji ter več drugih projektov. Njegove zadnje največje predstave so Electra v Dramskem gledališču National Kaunas v Litvi, opera Čarobna piščal W. A. ​​Mozarta v Slovenski narodni operi in baletu Ljubljana, 5 fantov Simone Semenič v madžarskem gledališču Weöres Sándor v Szombathelyju in Evripidove Trojanke v Slovenskem narodnem gledališču. Nova Gorica, ki je odprl 2019 mednarodni festival starogrške drame na Cipru. Njegova zadnja uprizoritev je lastna predstava Preblizu. Uspelo mu je med zaprtjem gledališča leta 2021.

Več na http://www.jasakoceli.com


ŽIVA CIGLENEČKI, violinistka

Violinistka Živa Ciglenečki je dobitnica številnih nagrad in sodeluje kot solistka in komorna glasbenica na koncertnih odrih doma in v tujini. Kot članica kvarteta “Leopold Mozart” je snemala sodobno glasbo za “BR” (bavarski nacionalni radio) ter sodelovala pri snemanju CD-jev jazz in pop glasbe. Po končanem študiju na Mozarteumu Salzburg v mojstrskem razredu prof.Igorja Ozima, je bila redno zaposlena pri Augsburških filharmonikih. Od leta 2022 je članica orkestra Slovenske filharmonije. Slišimo jo lahko tudi v vlogi violistke ali pa pri igranju električne violine.
JAN SEVER, pianist

Svoje šolanje je začel v Ljubljani pri prof. M. Kocijančič, ki je bila njegova mentorica vse do vstopa na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred A. Jarca, pri katerem je diplomiral (2004) in zaključil specialistični študij klavirja (2009). V času svojega šolanja je prejel številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim študentska Prešernova nagrada (2004). Danes je eden vidnejših pianistov svoje generacije v Slovenij in reden gost pomembnejših koncertnih ciklov ter festivalov doma in v tujini. Njegov repertoar obsega široko in pestro zbirko klasične glasbe za klavir ter komorne glasbe, ki zajema vsa obdobja in kompozicijske stile.Poleg klasične poti je pri Severju opazna vzporedna glasbena dejavnost v drugih glasbenih žanrih. Leta 2017 je premierno izvedel v celoti improviziran recital.Kontaktiraj nas

• če želiš postati član,
• ker si gostitelj dogodkov, katere želiš objavljati na K.U.D. 13 omrežjih,
• če si ustvarjalka ali ustvarjalec in se želiš povezati z gostitelji dogodkov,
• ker potrebuješ kontakte ustvarjalcev ali gostiteljev,
• če bi rad predstavil svoje delo na omrežjih, s CD-jem ali s tiskovinami,
• ker si prostovoljec in bi rad pomagal pri razmahu K.U.D. 13.

    Za objavo dogodka, nam pošljite povezavo do vaše objave. Ostalo uredimo mi!

    (Neobvezno) NALOŽI SLIKO DO 10MB