USTVARJALCI

Glasbeniki, vizualci, člani kulturno-kreativnega sektorja

IZDANI MEDIJI

Izdani mediji na voljo za ogled ali poslušanje.

MOONLIGHT SKY

Kot mešanica jazza in rocka se predstavlja glasbena skupina s svojo fusion glasbo na 5 CD ploščah. 

QUATRO POR TANGO

Astorju Piazzolli v spomin na 100. obletnico glasbena zasedba Quatro por Tango z bandoneonom, violino, klavirjem in basom uprizarja tango ritme.

JAN SEVER | CHOPIN

Nov CD Sever predstavlja z igranjem klasičnega genija Chopina in njegovih etudah, nokturnih, sonati in baladi.

Vzemi si minutko. Postani član tudi ti. 

PONUDNIKI STORITEV

Strokovnjaki na področju kulturnega in kreativnega sektorja

ODDBEAT

Tonski mojster in snemalec zvoka, uredi edit, master in produkcijo za vašo naslednjo CD ploščo.

E-CREATE

Za grafično in spletno oblikovanje vaše CD plošče ali spletne strani poskrbimo pri

E-CREATE, vizualne komunikacije.

VI?

Predstavite svoje storitve tudi vi in se pridružite članom K.U.D. 13.

Postanimo povezani!

VIZUALKE in VIZUALCI

• PREDSTAVI SVOJA DELA. Kje? Poveži se z nami in pomagali ti bomo stopiti v stik s ključnimi akterji na področju umetnosti.

• IŠČEŠ GALERIJO? Postani član in pridobi kontakte ali prepusti nam, da v tvojem imenu organiziramo razstavo tvojih del.

• SODELOVANJA: Se želiš povezati z drugimi umetniki in sodelovati? Pomagali ti bomo s povezovanjem in z realizacijo projekta.

ČLANI KULTURNO–KREATIVNEGA SEKTORJA


Spodaj najdete preverjene glasbenike in naše zveste člane.

(Kmalu bodo na voljo področja umetnikov kulturno–kreativnega sektorja.)

ŽIGA BRANK, violinist

Žiga Brank je violinist in profesor violine na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Od leta 2015 je tudi profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Pred tem je opravljal funkcijo koncertnega mojstra Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor in bil član Slovenske filharmonije, občasno pa je nastopal s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Zagrebškimi solisti. 


Tvoje ime

Predstavi na kratko kdo si in objavili bomo tvojo vizitko.  Gostitelji te bodo tako lažje našli, spoznali tebe in tvojo dejavnost, te povabili k sodelovanju … Te zanima? Piši nam. Ne pozabi na sliko. 

KIKI KLIMT, slikarka

Slikarka, ilustratorka, oblikovalka, predavateljica. Kiki Klimt je raziskovalka življenja. Da bi razumela svet, se je ukvarjala in raziskovala na raznih področjih – od mitologije, starodavnih duhovnih spisov, sodobne fizike in kemije do kozmologije, matematike, zgodovine in filozofije.

Leta 1997 je diplomirala iz slikarstva, magistrirala iz kiparstva in leta 2009 doktorirala iz umetnosti. Bila je gostujoča profesorica na univerzah v Istanbulu, Sofiji in Lizboni. Danes je prodekanja na Visoki šoli za risanje in slikanje Arthouse v Ljubljani. Njena dela so bila predstavljena v galerijah v New Yorku, Berlinu, Zagrebu, Ljubljani itd.

Eksperimentirala je s konceptualno umetnostjo, fotografijo, performansom, z instalacijo, ilustracijo in oblikovanjem. Zadnjih devet let se vrača k slikarski tradiciji in razvija svojevrsten način slikanja, ki temelji na starodavnih spoznanjih, sodobni znanosti ter lastnem študiju in izkušnjah. “Slikanje s svetlobo” združuje fizični, čustveni in racionalni vidik slikanja.
JELKA FLIS, slikarka

Jelka Flis se je rodila 22. 7. 1959 v Celju. Leta 1983 je diplomirala na oddelku za slikarstvo pod mentorstvom prof. Kiarja Meška na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1985 končala tudi slikarsko specialko pri prof. Andreju Jemcu. Je štipendistka sklada Moše Pijada. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Leta 2019 je izdala v sklopu Centra sodobnih umetnosti Celje katalog, v katerem je predstavila svoje življensko delo. 

Kustosinja v uvodnv besedi zapiše: “Pričujoči katalog je doslej najizčrpnejša predstavitev slikarstva Jelke Flis, njenega dosedanjega opusa, ki ga poleg likovne virtuoznosti odlikuje vztrajno, kontinuirano razvijanje izbranega likovnega koncepta.Začenja se s pregledom del, ki bistveno zaznamujejo njeno slikarsko prakso od leta 1994 do danes, ter končuje s fotografijami postavitve njene razstave Geometrija bivanja v prostorih Galerije sodobne umetnosti. Razlog za koncipiranje kataloga v dva sklopa —, ki je bil tudi osnova za koncipiranje same razstave —, je predvsem v načinu glavnine njenega ustvarjanja, ki ga je razvila sredi devetdesetih let, z njim nadaljevala v naslednjih dveh desetletjih, v nekaterih vidikih pa ohranila tudi v slikah iz zadnjih let. …”

ŽIVA CIGLENEČKI, violinistka

Violinistka Živa Ciglenečki je dobitnica številnih nagrad in sodeluje kot solistka in komorna glasbenica na koncertnih odrih doma in v tujini. Kot članica kvarteta “Leopold Mozart” je snemala sodobno glasbo za “BR” (bavarski nacionalni radio) ter sodelovala pri snemanju CD-jev jazz in pop glasbe. Po končanem študiju na Mozarteumu Salzburg v mojstrskem razredu prof.Igorja Ozima, je bila redno zaposlena pri Augsburških filharmonikih. Od leta 2022 je članica orkestra Slovenske filharmonije. Slišimo jo lahko tudi v vlogi violistke ali pa pri igranju električne violine.
JAN SEVER, pianist

Svoje šolanje je začel v Ljubljani pri prof. M. Kocijančič, ki je bila njegova mentorica vse do vstopa na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred A. Jarca, pri katerem je diplomiral (2004) in zaključil specialistični študij klavirja (2009). V času svojega šolanja je prejel številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim študentska Prešernova nagrada (2004). Danes je eden vidnejših pianistov svoje generacije v Slovenij in reden gost pomembnejših koncertnih ciklov ter festivalov doma in v tujini. Njegov repertoar obsega široko in pestro zbirko klasične glasbe za klavir ter komorne glasbe, ki zajema vsa obdobja in kompozicijske stile.Poleg klasične poti je pri Severju opazna vzporedna glasbena dejavnost v drugih glasbenih žanrih. Leta 2017 je premierno izvedel v celoti improviziran recital.


JAVOR VOGELNIK ŠKERLJ, kitarist, vokalist, tolkalist

Javor Škerlj Vogelnik je glasbenik, ki nastopa pod imenom Pan. Zadnji album, ki ga je izdal sliši na ime Bohinjske himne in je posvečen pravljičnim navdihom Bohinjske in Slovenske narave.

Koncerti in glasbena popotovanja, ki jih prireja so torej posvečeni meditativnemu (statičnemu in/ali gibalnemu/plesnemu) stiku s tovrstnimi svetovi in navdihi. Instrumenti, ki jih uporablja med nastopanjem so: kitara, vokali, ropotulje, šamanski bobni…

Na nastopih ga večkrat spremlja tolkalist Žiga Miklavc (djemba, šamanski boben) violine.


JAŠA KOCELI, režiser

Jaša Koceli je gledališki režiser v Ljubljani. Znan je po svojem inovativnem ustvarjalnem jeziku in interdisciplinarnem pristopu v gledališču. Koceli povezuje uprizoritvene umetnosti z močnim vizualnim izrazom v prostoru in kostumografiji, luči in projekciji. Skupaj s svojo umetniško ekipo Koceli ne neha izzivati ​​konvencionalnih gledaliških form in jih bogatiti z glasom nove generacije. Končal je gledališko režijo in študij sociologije na Univerzi v Ljubljani.

Režiral je nemalo profesionalnih predstav v več različnih gledališčih v Sloveniji, Litvi, Madžarski in Romuniji ter več drugih projektov. Njegove zadnje največje predstave so Electra v Dramskem gledališču National Kaunas v Litvi, opera Čarobna piščal W. A. ​​Mozarta v Slovenski narodni operi in baletu Ljubljana, 5 fantov Simone Semenič v madžarskem gledališču Weöres Sándor v Szombathelyju in Evripidove Trojanke v Slovenskem narodnem gledališču. Nova Gorica, ki je odprl 2019 mednarodni festival starogrške drame na Cipru. Njegova zadnja uprizoritev je lastna predstava Preblizu. Uspelo mu je med zaprtjem gledališča leta 2021.

Več na http://www.jasakoceli.com


Kontaktiraj nas

• če želiš postati član,
• ker si gostitelj dogodkov, katere želiš objavljati na K.U.D. 13 omrežjih,
• če si ustvarjalka ali ustvarjalec in se želiš povezati z gostitelji dogodkov,
• ker potrebuješ kontakte ustvarjalcev ali gostiteljev,
• če bi rad predstavil svoje delo na omrežjih, s CD-jem ali s tiskovinami,
• ker si prostovoljec in bi rad pomagal pri razmahu K.U.D. 13.

    Za objavo dogodka, nam pošljite povezavo do vaše objave. Ostalo uredimo mi!

    (Neobvezno) NALOŽI SLIKO DO 10MB